joi, 28 martie 2013

IMPORTANTA COPACILOR IN VIATA NOASTRA

        
          1.   Copacii reduc poluarea. Fruzele lor captează particulele de praf ce plutesc în aer, în acest fel evitând problema de a inhala acest praf.

       2.   Plantele faţă de fotosinteză dezvoltă şi alte procese, cum ar fi evapotranspiraţia. Frunzele eliberează vapori de apă ce răcoresc şi fac mai umed aerul.
              3.    Reducerea poluării sonore. Frunzele pot acţiona ca nişte amortizoare faţă de zgomotul generat de trafic şi în general de tot cea ce pune în mişcare oraşul. 
            4.   Fiecare copac funcţionează ca un adevărat ecosistem. În el trăiesc păsări, insecte şi multe alte forme de viaţă. Dacă tăiem un copac, tăiem şi viaţa tuturor fiinţelor ce trăiesc în el sau cu ajutorul lui.
      5.   Rădăcinile copacilor reţin apa din ploaie. Acestea îi permit să se ducă încet spre sol până la râuri, menţinând fluxul stabil şi de multe ori evitând inundaţii sau secete.
    6.   Protejarea solului. Copacii evită eroziunea solurilor susţinând particulele acestuia cu ajutorul rădăcinilor.
     7.   Toate aceste lucruri sunt importante, însă unul din cele mai importante este eliminarea CO2 din spaţiu. Arborii sunt plămânii unui oraş, prin procesul de fotosinteză ei duc la preluarea CO2 din atmosferă şi eliberează oxigenul necesar pentru viaţa oamenilor şi a tuturor fiinţelor.
    8.   CO2 este un gaz cu efect de seră, iar înmulţirea copacilor din planeta noastră ar ajuta la micşorarea cantintăţii gazelor responsabile a schimbării climatice, care şi ea la rândul ei conduce la încălzirea globală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu